top of page

Race Report Billdals Swimrun

@billdalswimrun🥳🥳🥳 Kul att få visa upp@arkswimrundräkter innan loppet och kul att så många, TROTS det något o-somriga vädret ville testa vår nya fina #utö att testsimma o springa lite innan loppet! 🦇🦇 Är sååå otaggad på tävling för tillfället.... vill mysträna! Göra tokiga saker! Men. Den här tävlingen är ju allt som jag ogillar - Korta distanser, korta sim, 3km platt asfalt i sträck, förväntningar från andra som inte rimmar med mina egna..... Men!☝🏼Jag har sagt det förr. Man ska utsätta sig för sånt här! Det är då man utvecklas. Det är då JAG känner att jag lever lite extra. Och Billdal Swimrun visade sig vara så mycket jag älskar och tycker om också - 14m/s, stooooora vågor, salt hav, brännmaneter, teknisk terräng, glada swimrunners, mycket säkerhetsbåtar och proffsigt snitslad bana✌🏼✌🏼✌🏼 Jag vet att när väl starten går kör jag allt jag kan. Och så var även fallet idag. Trots min opepp känsla.


Hade inte kollat banan innan. Vill man göra något bra innan tävling så är det nog ändå mitt första tips- att kolla banan. Ha lite koll på längderna. Visste inte hur lång första löpsträckan va men tänkte att det va väl bara att tuta o köra🤷🏼‍♀️ Eller jag tänkte inte jag bara körde.... Vet inte vad som hände men heeeeelvete vad jag tryckte på. Höll väl i 300m sen sprang ett jädra gäng om mig😂😂😂🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Såg tydligt vart vi skulle, dansade med vågorna, lugn o fin, andades ut och återhämtade mig från den otroligt överdrivna tuffa starten🥳🥳 Älskade simningen. Korta traillöp. Upp ner upp ner. Försökte bita mig fast i ngn som kunde banan så jag slapp springa fel😁😁 Och följde efter en man som var mycket vänlig och gav mig angivelser när jag frustande frågade hur lång löpningen var eller vart faan vi skulle😅😅🙈🙈


Havet och jag var så jävla bra kompisar, ”var snäll mot havet” sa min röst i huvudet... Bästa tipset jag fått❤️ Så fort det kändes hårt o kantigt pausade jag min rytm o lyssnade på havet för att komma in i rätt rytm istället! Trots att brillorna satt på sne under simmen, paddeln slogs av av vågorna och jag slogs runt som en liten vante så kändes simningen såååå bra idag. Där andades jag ut, lugnade mig och njöt. Tackar @simcoachen för det lugnet. Min känsla av trygghet i havet. Den är värd såååå mkt och det har jag Anna att tacka för🙏🏼🙏🏼


Efter en massa trassliga småöar så kom det långa löpet.... Klämde en gel som Oscar Olsson som tur va hade med sig🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Stort tack för det! Hade nu 4km framför mig... varav tre km ca på PLATT RAK PISSIG ASFALT.....Det kändes som att jag sprang i lera....Jag kom Inte framåt. Stod stilla. Jag undrade varför jag höll på med löpning när jag är så fruktansvärt dålig på det. Jag kan lika gärna gå för det går lika snabbt. Allt sitt mysjoggande har verkligen inte gjort dig snabb Helen (när jag tittar på klockan efteråt så sprang jag på ganska bra här! Måste jobba med min mentala inställning!) Jag hörde mitt kamelbröl. Han framför också. Alla som jag passerade tittade med en sån medlidande blick på mig ”stackars tjejen vad hon utsätter sig för, hon kommer ju dö om 100m”....Men det är i brölet jag får kraft. Och kommer ur de där jävla negativa tankarna. Den raka långa asfalten tog ALDRIG slut. Men BOOOOM! Helt plötsligt kom sista simmet. @evaklingnas, @hederstrom78 och @o2trigoteborg hejade på mig!!! TACK🙏🏼🙏🏼🙏🏼Vart ska jag?


Det blåste så mkt att jag inte riktigt kunde se vart vi skulle. Jag bråkade med havet för jag var trött. Orkade inte lyssna. Stannade fyra ggr o letade efter uppgången. När jag såg den fick jag kraft och lyssnade på havet och fick fart! Kom upp efter att ha svalt månadens vätskeintag - ”Hur långt löp är det till mål????” Skrek jag. ”100m all out sen är mål! KÖÖÖÖÖR” och som jag körde.....i 20m när jag såg att det är platt jävla lång rak asfalt all over igen. Jag skojar inte när jag säger att den kändes som 6 kilometer. Brölet var top notch. Sökte desperat efter målgången. Letade efter @o2trigoteborg röst i vinden!!!!!! Sen såg jag den. Målgången. Fy faan. Varför. GÖR. JAG. SÅNT. HÄR?????? Sen efter ca 1 minut och 23 sekunder så är allt det vidriga bortglömt och jag är toppen nöjd med 1:14!!!!! När kör vi nästa gång???🥳🥳🥳🥳


Sjukt impad av alla som kom i mål med stora leenden idag!!!! Swimrun är så himla kul!!! Tack @billdalswimrun för den här fantastiska banan (minus 14km lång asfalt då....skiter i den nästa gång😂😂😂🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️) Och tack alla härliga swimrunners!! Alltid lika kul att träffas och snacka dräkter, utrustning, brännmaneter och hur man gör bäst boomeranger😂😂😂!!!

Grattis till @jskarbratt och @triullis för första plats!!!💪🏼💪🏼💪🏼 #ARKswimrun#ARKsouls #ARKsports#addnature #arksoulsaddnature#simcoachen#ingenvanligcrawlkurs #swimrun#swimrunner #swimruninspo#billdalswimrun #dreams #goals#motivation #inspiration #pushit#swimruncommunity #billdal#västkusten

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vem är JAG?

bottom of page