top of page

Race Report @bauertriathlon

@f_ljunggren hörde av sig och frågade om vi var några BESCare som var sugna på lite triathlon. Jag som lagt ner tankar på triathlon och bara ägnat mig åt fluffiga moln träningar i skog och hav🥰🥰🥰 de senaste månaderna o var inte ett dugg sugen. Men skickade frågan vidare. Det visade sig att en hel drös av@bohuslanendurancesc var supertaggade på ett triathlon 5 Juli....Veckorna gick....Jag märkte att jag saknade tävlingspirret... Kanske är ett helt perfekt att köra? Två veckor innan tävling frågar jag Fredrik om det finns ngn plats kvar??😬😬Två! Nej nu bara EN! Svarar han. SIGN me up säger jag. Shit. Jag har kört ett pass utan dolme och paddlar de senaste veckorna... så inte så taggad på simningen.. men den kändes ändå mest lugn. För asså. 90 km cykel. Urk. Cyklat 5 ggr ute i år... Ändå tacksam för mina pass på #wahookickr och@zantelids pass i vintras! Bättre än inget! Platt löpning i 21km kändes pissigt. Springer bara trail. Älskar backar. Vill ha upp och ner och hullerombuller. Men. Ändå kul o se hur jag ligger till träningsmässigt.....


Några dagar innan så hörde Fredrik av sig och sa att det blivit några avhopp...Perfekt! Jennifer, Maria och Susanne hoppade på! Wow! Kände direkt att det skulle bli en fantastiskt rolig tävling!!!


Susanne frågade mig på kvällen innan vad jag hade för målsättning...oj....jag hade inte ens tänkt på det🤔🤔Jag hade velat säga simma på 30, men det skulle jag inte klara...Så tänkte mig 32 ungefär. Cyklingen...Allt under 3:07 är jag otroligt nöjd med...men...visste att det skulle ösregna...Och jag är LIVRÄDD. Löpningen...Allt under 1:45 är kalas! Hatar asfalt. Platt. Och varvbanor. Så....jag hade inte mkt o få gratis på denna banan!


Mkt nervositet innan och oro och vi diskuterade massor av saker....men jag kände mig lugn. Jag hade koll på mig och mitt...Skulle jag få punka skulle jag niga o bocka o tacka för mig🤷🏼‍♀️🥳Då o då fick jag den där hissnande ”imorgon-är-det-tävling”-känslan....Men. Ändå lugn. Hade inga riktiga mål, inget att prestera....


Skulle bli en kul dag och såklart visste jag att det skulle bli jobbigt....Jag ville ju ge järnet🤘🏽


Förberedde allt kvällen innan...fick min dos av nerver när jag gjorde sista checken att allt var med. Kom på att faan i helvete jag har inte kollat banan....Är det ngt jag lärt mig så är det ju att man med fördel ska veta banan🙈Men...var för trött...Somnade lite sent men sov som en stock🥳 Vaknade pigg o glad! Var riktigt taggad på att få en kul dag! Det småduggade...blåste...o var ganska kallt...

Funktionärerna var positiva och glada och smittade av sig sin härliga energi🥳🥳 Tänkte på dem, vilka kämpar...Ställer upp hela dagen på att serva oss!!! Bestämde mig för att inte fokusera på vädret. Det är som det är. Fredrik höll racebrief, t.o.m. jag blev lite rörd när han beskrev sina känslor för att han hade lyckats fixa ihop det här racet. Vilken bedrift. Nu skulle vi bara dra på oss våtdräkterna.....Jag lyckades riva upp ett stort hål i min✌🏼 Drog en intend shot. Och boom. Nu var jag redo. Ville bara starta nu. @lisa_hermansson kom fram o frågade om hon kunde ligga på mina fötter? PÅ MINA FÖTTER🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Berättade att jag siktar på 32 så hon ska nog ligga på ngn annans fötter.....🤪🤪🙈🙈 När jag körde mitt andra halv distans triathlon i livet i Halmstad för tre år sedan så såg jag Lisa första gången! Blev sjukt impad!! Och inspirerad! Vilken stark jädra power tjej!!! Inte bara var hon rågrym hon hade också världens finaste fläta😍😍 Lisa kom upp först från simningen igår på 29:27✌🏼✌🏼✌🏼✌🏼✌🏼Mäktigt!!!💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼

Simning ~ 32min Hade inte stenkoll på banan vilket som jag visste var kass. Det får mig osäker o då trycker jag inte på allt vad jag kan. Försökte hitta fötter men tappade de snabbaste fort och låg sen ganska själv.....tills jag insåg att ngn låg bakom mina fötter🤷🏼‍♀️ Försökte öka, gasa men mentalt var jag lixom inte beredd... Varför gör jag det här? Jag är i usel simform...jag har inte hunnit simma på flera veckor osv...Det där är kass. Jag ska tänka tvärtom. Men hann inte reflektera över min dåliga inställning. Den var lixom bara där.

Kände att det inte blev en toppensimning....Kom aldrig in i ngt flow....letade vägen hela tiden...Alla tjoade när vi kom upp, jag visste inte vad jag skulle känna...Glad för att simningen var över? Eller faaaaaan nu börjar cyklingen?! Transitions- Äsch, behöver inte skriva ngt...har ingen tid men ödslade inte mkt tid här! Tack för pepp @khogsborn 🤜🏻🤛🏻

Cyklingen 2:42 Regnet duggade och vägarna var blöta. Men kände nog ändå att den här banan skulle bli kul och jag såg trots min icke-befintlig kärlek till cykling generellt framemot äventyret....Visste åt vilket håll vi skulle cykla. Fredrik hade varnat om en smalpassage där man var tvungen att stoppa på rödljus.... Annars var hela banan som en överraskning runt varje krök! Och ett tag kändes det som att det dök upp en glad jävel och skrek SUUUUUPPPLLLIEEES hela tiden! Vidrigare backe efter backe och mer motvind och ännu mer motvind! Efter 11 minuter cyklade @nickomacbrain han skrek ”Avslappnat Helen Avslappnat!” Jag tog till mig det och sluta spjärna på så in i helvete. Efter 16 min kom @triathlonmunken tjoooofff sa det bara och efter 20 min kom @triathlonhunken - jag började skratta....Jag fick känslan av att jag satt på en sån där blå liten trehjuling (tänk er knäna slår i styret och man måste trampa i ljusets hastighet för att komma millimeter framåt?! Du fattar känslan?!) En efter en körde de om mig och jag bara garvade!!”Hej hej!” Ropade jag....Började nästan skämmas lite....varför är jag ens med på en sån här tävling?!!!! Ja men va faan trodde jag?! Där satt jag på min lilla blå trehjuling och trodde att jag skulle kunna cykla 9 mil bara sådär!!! Men...jag tyckte ändå jag höll bra fart?! Så märklig känsla.....Ändå blev jag omkörd, omkörd och omkörd. Motvind så in i helvete blandat med spikregn i ögonen. Helt ensam större delen av banan. Jag funderade på om jag bara skulle skita i det här. Sätta mig på ett kafé och ta en latte? Men sen kom backarna🙏🏼🙏🏼 JAG började ÄLSKA BACKARNA. Där fanns ingen motvind nämligen😅 Jag tuggade mig uppför och vek ned pannan och tog meter för meter. Backen tog aldrig slut. Tittade bakåt, hade det inte varit dimma, regn, blåst och helt grått så hade utsikten varit helt fenomenal💙 Vilken fantastisk bana💙 Körde igenom odlingar, villaområden, skogar, förbi sjöar.....Är vi i Sverige höll jag på att tänka... Ja jo det blåser ju, 14 grader, regnar från sidan och är helt grått...Så jag tvekade aldrig. Men det var galet vackert!!


Fortsatte iof bara med att bli omkörd satt ju där på min trehjuling....Tack @anney_ontherun @khogsborn@bombgruppen_support för välbehövlig pepp!!!🤩🤩🤩🤩🤩Sen träffade jag på Henrik sista delen (typ sista 50?!) av banan! Jag körde om honom uppför- han skrek- ”nu blir det skönt med lite medvind!!” Ja verkligen!! Men hände det ngnsin?! Det blev bara värre o värre motvind!!Sen körde han om mig nedför, sen körde jag om honom uppför, sen han mig nedför och så höll det på!! När det var 6km kvar körde jag om honom med världens överlyckligaste ben som var sjukt ivriga att få hoppa av cykeln!! Mantrat i huvudet från då var FÅ INTE PUNKA, FÅ INTE PUNKA. De sista 5km var också de vidrigaste ngnsin, regnet ökade, motvinden ökade och de där 5km tog ALDRIG slut😅😅😅Har ni varit med om det att man inte längre vet om det är uppför eller nedför När man kör? Hänt mig en gång innan...och det hände även igår! Så jäääävla läskigt!!! 😂😂🤪🤪I vanliga fall brukar jag titta på klockan efter typ 20 minuter och önska att cyklingen tog slut snart...Men det hände inte denna gången. Jag gillade det faktiskt! Jag tittade på klockan när jag kom in i transitions området och blev helt chockad....2:42🙏🏼🙏🏼🙏🏼Mitt tidigare rekord på 90km var 2:50😁😁Verkligen supernöjd och galet överraskad!!🥳🥳🥳 Transition gick bra här med🤷🏼‍♀️Förutom att jag fipplade med skosnörena 🙈👉🏻👈🏻 Ångrade beslutet att skita i snabb-snörningen😒 Löpning 21km Sista kilometrarna på cykeln kom jag ju på att ja just det snart ska det springas....och inte så lite heller.... Undra vad som menas med kuperat?? Det stod i PM att banan var ”något kuperad” hade jag förstått dagen innan... Jag hade väntat mig att @sakerberg cyklade om mig och när vi vände med cyklarna så såg jag att hon var nära, var helt med på att hon skulle om, den här jävel till starkt jädra as powerkvinna!!!! Och som hon cyklar och springer💪🏼💪🏼....när jag började springa insåg jag att ingen tjej hade cyklat om mig🤔🤔@lisa_hermansson var ju tok-före! Men det var ingen mer emellan oss....Så...jag låg tvåa! Och en tredje plats hade ju varit asgrymt! Så när jag stapplade ut på löpningen kändes allt så jävla bra o lugnt! Jag bara väntade på att få ett hejarop från Susanne när hon susade ifrån. Men så kom hon inte.... Cykelbenen var sjukt tunga - hade jag tagit ut mig för mkt?? Men efter första uppförsbacken släppte det. Och jag började känna mig pigg och - håll i dig nu - LÄTT. Nämen om jag inte skulle prova att trycka på lite?! Så då ökade jag. Backarna var ljuvliga. Där kunde benen få jobba lite istället för huvudet.

Vätskestationerna var magnifika!!! Åt @umarasports så det sprutade ur öronen var 5e km! @f_ljunggreno @khogsborn hejade varje varv!! Och @bombgruppen_support @anney_ontherun - patrullen i mitten - tack tack!!! Ni gav sååå mkt energi!!!!! TAAAACK!!!!!!!! Jag ökade och ökade. 4 varv. Man mötte alla hela tiden. Försökte heja på alla och vara glad! Jag hade ju som mål att vara gladast på banan men det var faktiskt tufft idag!!! Aldrig har jag varit med i en triathlon tävling där ALLA är glada o peppar varandra!!! Sjukt coolt!!! Kul att få ha träffat o hejat på alla dessa grymma atleter!!! Det var lixom en annan stämning...mer en vänskaplig tävling än årets jävla största helvetes mål....Det gör nog sitt med attityden😁😁Det var fint! Sista varvet var kamelbröl och noll gladahejarop mer min melodi!! Men försökte ändå vifta med en glad tumme upp👍🏼👍🏼 Fyyy i helvete!!!!!!!!!! Slutligen var sista varvet snart slut, tryckte på allt jag kunde!!! Fick boost på energistationen hos @massebubben och sen släppte jag loss allt tillbaka! 1:35 landade löpningen på! Också väldigt nöjd med den tiden🙏🏼Shufflade som beställt in i mål. Just under själva shufflandet känns det helrätt, men på film efteråt känns skämskudden mycket rimlig. Jag måste sluta🙈MEN IAF!!! En sluttid på 5h 3min landade kalaset på! Under 5 nästa är ju ett givet mål för 2021 halv IM....jag hoppas att @bauertriathlon kommer köras igen! Då står jag först i kön! Så himla fin bana, världens trevligaste funktionärer, fina stugor, sjukt trevliga triatleter och attt få uppleva det här med några av mina vänner gör det ju ännu mer fantastiskt!!!! Som vanligt finns det inte en enda bild av mig där jag kan känna - men va kul vilken fin och bra bild!..... Tack ändå för alla som försökte😂😂😂🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️😅😅🙈🙈 Tack F Ljunggren för en fantastisk upplevelse!!!!! Tack alla som stöttar och peppar mig!!!! #simcoachen #ARKsports #umarasports #napraidrott#addnature #wahoo Utan er hade jag nog sprungit runt fortfarande 😂😅 #triathlon #triwoman #bauertriathlon #dreams#goals2021 #motivation

#inspiration#bauergården FAN VA KUL MED TÄVLING!!!21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vem är JAG?

Comments


bottom of page