top of page

Race Report LED Loftahammar Swimrun

42km löpning och 8km sim: Sluttid 6,5h LÅNGT lopp innebär ÖVERDRIVET lång RR 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🥳🥳


Då var det dags att köra med @holgerssonj igen! Vi körde Kustjagaren förra året och sa att den kör vi nästa år igen! Men så blev 2020 som det blev. Allt inställt. Engadin sket sig för min del. Men någon tävling vill jag ju ändå köra. Och helt plötsligt står jag och Johan och mäter ut lina o löser mäktig tattoooo inför LED. Jag är inte alls nervös. Har tappat allt sånt. Jag är inte sugen på tävling som sagt och så även inför denna dag. Därför inte nervös. Det blir en fin dag helt enkelt, ett bra träningspass, spännande att köra mix och kul att träffa många goa swimrunners som jag förra vår-sommar-höst träffade minst en gång i månaden men nu inte träffat på ett år!


Jag var lite besviken att de kortat ner loppet... men men inget att göra något åt. Då får det bli BARA 37km löp och BARA 8km sim ist för det tänkta 45km löp och 10km sim.... (jag kommer tillbaka till det här senare). Såg framemot att få köra ett lopp med Johan igen, Kustjagaren var ju riktigt kul och vi löste teamworket super där! Det är annorlunda att tävla i mix än dam....på något sätt😊😊🤓🤓

Vi hade läst PM innan lopp och förstod att vi skulle starta i startgrupp 2. Startgrupp 1 startade först och när ALLA hade passerat stället där vi stod då fick vi börja springa. Vi hade koll på utrustning och vi var inte alls orolig för kylan som verkade vara detta loppets orosmoln- alltid ska det vara något😊😊 Vi tog ett bad för att inte dö värme döden inför start av den 8km långa löpningen som loppet startade med. Johan drog första löpningen, han bad mig inte hetsa utan att han fick köra sitt tempo.... Jag brukar vara van att dra o sätta tempot... blev lite nervös för om jag skulle bli skogstokig och ändå gå fram o dra, att jag lixom skulle tappa det🤪🤪🙈🙈... men jag behövde inte oroa mig för det Johan tryckte på så in i helvete.... vi flög fram.... jag började kamelbröla redan 30minuter in i loppet....😅😅🤪🤪 Så trixig trail som bara några få jag känner gillar men Johan bara mosade på!!! Vi kommer ikapp startgrupp 1 men har då alltså tagit ut oss ganska bra🥳🥳Kommer fram till första simmet och är totalt oförberedda på att simma, fipplar med diverse utrustning och @helenadalivin @lorraine som vi kom fram med till stranden samtidigt var iväg mkt tidigare än oss.... De drar som faan åt vänster.... Jag fattar att det är ngt fel för ALLA lagen drar åt vänster..... Vi simmar och jag känner hur strömmen tar oss... siktar sjuuuukt långt åt höger och kommer rakt på men får heeeeela simmet tänka på att sikta höger... 750 jävligt tunga meter! Äntligen va skiten slut o vi kom upp! BLÄ. Fick noll bra känsla och självförtroendet sjönk till avgrunden. Va faan jag som brukar vara duktig på simningen. Jaha. Säger till Johan att han får ta nästa sim. ”Det gör jag!🤜🏻🤛🏻” svarar Johan. Behövde mentalt boosta mig som ett as. Johan tog simmet skitbra. Som han gör. Hade glömt känslan av att ligga på fötter och kunna ta igen mig! Vi höll oss kvar med Helena o @florran_007 och två herrar som simmade HELT FUKKIN AMAZEEEEEEE🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩 Team peaking seals - vi tog dem på löpet o de oss på simmet osv osv osv..... Vi simmade ALDRIG om något lag. Jo kanske två lag. På 6,5h timma. Det var mkt tungt. Har jag tappat min mojjo?! Johan försökte peppa. ””Grymt du simmar! Stark du är!” Tittade på klockan efter 1,5h ville inte tro det var sant att det inte ens gått en tredjedel av loppet och inser kanske först då att det här är ju JÄVLIGT långt race alltså.....trots att de kapat det...och blev genast jävligt tacksam för att loppet blivit lite kortare.


Johan hade tittat på distanserna innan och räknat ut att vi kanske skulle klara det på 6h... Kul sa jag då! Låter grymt ju!...Men det var kanske just då när vi sprang i skogen.....och jag var tok-trött som jag insåg att 6h är faktiskt riktigt jävla långt lopp.....😱😱😱😱 Shit. Hur faan ska jag orka det här??? Kroppen kändes off. Benen ville inte springa. Och simningen gav mig noll boost. Vi drog vartannat sim ett tag. Jag var less. Uppskattade när Johan vecklade ut sina vingar och vi flög fram i vattnet....vilostunderna i linan gav mig kraft...

Så höll jag bra pace för oss på löpningarna... Det var otroligt många ställen man var tvungen att krypa ihop på för att kunna komma fram i terrängen och jag tänkte flera gånger på hur mkt lättare jag hade det än stackars Johan som fick vika ihop sig som en fällkniv som oftast.... Dessutom ”valde” jag väg...kanske mer baserat på min kropp än hans🙈🙈😬😬🤫🤫tillslut hör jag honom skrika faan....Han fastnade med mössan i en gren och fick nu köra simmen med ett hål för huvudet....Det gick inte toppen🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️😂😂🙈🙈Som tur var så löste det sig nästa energistation och J fick en ny mössa🙏🏼 Bra löst av @led.est.2013 ✌🏼✌🏼Jag försökte tjoa o tjimma o få energi av publiken som jag brukar men det var tufft, ändå var alla såååå grymma och fina och klappade händer när vi kom🥳🥳🥳🥳


Efter 3h började Johan må sämre o sämre...När jag tidigare sagt ”Drar du det här simmet?” Och han glatt svarade ”Yes!Självklart!” Fick jag till svar ”Nej det kommer inte hända” Jag fick bita ihop. Vi skulle ju i mål. Och ju snabbare skiten tog slut desto bättre. På så här långa lopp brukar man dippa och sen komma tbax pigg o stark och sen dippa igen osv.....Men dipparna var djupare än vad de brukar....och vi dippade kanske båda två samtidigt...Det bästa är ju när någon är svag så blir den andra stark men det var stora delar av racet där båda mådde riktigt dåligt och ville kräkas🙈🙈🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️Eller som när båda kommer ut på grusvägen och benen bromsas av sig själva....Vad är dt?! I trail studsar vi fram men på gruset vill inte benen springa....Sjukt märklig känsla faktiskt!! Och tillslut var det lixom som en enda evighetsfilm av grusväg, lada, sim, grusväg, lada, sim, grusväg, lada, sim osv....

Jag ropar till Johan - ”faan nu går det bra!”I en sekvens genom tallskog och mkt trixig trail, där vi hade det helt ok faktiskt...Då svarar han ”Det är bara för att jag är så TALL” jag skrattar- vet ju att #hellasfellas kan sina Gbg-skämt svarar sen....Okej, kan du dra skämt så får vi faan öka😂😂😂🤪🤪🤪

Johan fortsätter att försöka peppa mig!!! Och jag honom....Och jag drar många sim där jag inför simmet hellre hade ätit bajs än o just simmat. Men jag gör det ändå. Vi är ett lag. Starkt lag. Vi kan inte vika oss. Och vi ska faan klara det här. Jag är så jävla trött på swimrun ett tag att jag funderar på vad faan det är som är så jävla kul med sporten??? Jag hör mig själv skrika när vi springer ”va faaaaan är flaggjäveln???!!!” Johan svarar inte. Han tror hela loppet att jag skriker ”Jag fick en taggjävel!!” Vi får pepp, höga hejarop och viktiga filmsekvenser inspelade av @runfast77 @annika_ericsson @emilijamoller @majorjoc Behövde alla dessa peppande människor såååå mkt!!! STORT tack!!!!! Vi försöker peppa varandra även om vi är under isen båda två.....”Kul ändå att vi får göra det här!” ”Mycket egentid!” ”Fin natur!” ”Bra banmarkeringar!” ”Bra energistationer!” ”Nu har vi bara fyra timmar kvar!” Osv osv....Jag blir stelare o stelare...Rör mig mer som en stelopererad 77 åring än en 36-årig-ninja-trebarnsmorsa-som-har-lite-för-mkt-energi.....Sen kommer vi inför ett 450m sim....jag vet att Johan mår piss. Men jag klarar faan inte att dra ett endaste jävla sim mer.


”Drar du det här?” Säger jag med viss tvekan. Johan säger ”Ja, jag tar halva.....sen byter vi” Jag blev lättad, det blir bra! Jag får sån energi av att han drar....och vid hälften är jag tokladdad på bytet...Men stjärnan bara fortsätter och i ljusetshastighet är vi framme!!! Fy faan vad härligt!!! Sen har jag nog med krafter för att lösa resten av simmen faktiskt...Kände mig knappt ens trött i armarna plötsligt...även om simstilen kanske kunde påminnas om ngn som håller på att drunkna och viftar på hjälp sista 1100m in i mål...Jag stannar upp lite innan mål....Vart ska vi frågar jag Johan...Johan skriker ”LAG BAKOM LAG BAKOM KÖÖÖÖÖÖÖR!!!!!!” Och som vi svinade oss in sista hundra metrarna!!!!! Blev lite dejavu från förra året där vi även då fick slutspurta😅😅 Och lixom då tog vi hem spurten och femte platsen!!! 🥳🥳🥳🥳🥳🥳Sjukt tacksam att få uppleva det här helvetet med dig Johan!!!!! Tack för att du fick mig att känna mig stark och fick mig att bita ihop🙏🏼Trots en kamp så gav vi aldrig upp. Och jag tycker vi skrattade oss igenom det mesta....Tex när jag hoppar i och har glömt stänga dräkten för andra gången 🙄🙄✌🏼✌🏼Eller när jag inte orkar leta efter flaggor som kommit bort och vi får macheta oss igenom grenar och klättra som Spider-Man på berget.... Eller när jag litar på en 11-åring som säger att snart är det sim och är redo med glasögon o allt ca 800m innan brygghoppet (som för övrigt filmades av @runfast77 och som hädanefter kommer användas som bra undervisningsmaterial hur en riktigt jävla bra transaktion går till - se film 4)


Tack för ditt tålamod Johan😂😂🙈🙈🥳🥳🥳🥳På riktigt kommer det här på topp 3 jobbigaste lopp jag någonsin gjort. Kanske för att jag inte kört så många långa träningspass detta året, inga långa tävlingar....Men problemet jag hade med det här loppet var mer känslan av att det ALDRIG tog slut....När J sa efter typ 4tim ”en iskall cola Zero hade suttit bra nu” så blev det min målbild. Jag loopade gåtan i mitt huvud ”Vad är det som går o går men aldrig kommer fram till mållinjen??” Jo. Team ARKsoulsAddnature✌🏼✌🏼

Är sååååååå jävla imponerad av ALLA som gick i mål. Är imponerad över alla som har gjort det här loppet flera gånger. Är imponerad av @led.est.2013 som styrde ett alldeles perfekt arrangerat lopp i Corona-style! Energistationer på perfekta ställen, pilar, båtar och flaggor ✌🏼✌🏼Riktigt bra fixat. Grattis till makalösa prestationer!!!!!!!!!!!!!!!! Tack till @simcoachen som fått mig att utvecklas otroligt mkt 🙏🏼🙏🏼Nu längtar jag o törstar efter ännu mer!!!!! I höst ska jag flytta in i simhallen✌🏼Kan andra vara så jävla snabba så ska jag iaf försöka bli lite snabbare även till nästa säsong🙏🏼💪🏼❤️ Tack @napraidrott för sån jädra PRO behandling varje gång jag kommer👌🏼👌🏼Vare sig det är nacke, höft, hälsenor, stukade fötter eller ryggskott så löser du det i ett nafs!!🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Att försöka vara mer proaktiv har fungerat utmärkt!! Stort tack!!! Tack till @umarasportsom även denna säsong förgyllt lopp och träningar med den enda gelen jag klarar av att käka✅✅✅✅ Ni är AWESOME✌🏼 Tack till @addnature som har tagit med mig i sin ”familj”🙏🏼❤️ Sjukt tacksam. På riktigt. Och sen bästa @arkswimrun som bara är bäst. Dräkter. Utrustning. Och mina kollegor🙏🏼🙏🏼🙏🏼❤️❤️❤️ Sist men inte minst! Tack swimrun communityn för att ni alla är såååå jädra trevliga och glada!!!! Fantastiskt fint folk! Att Johan fick mig att lova att hoppa från 10an om vi kom i topp 12 av alla mix lagen var något jag ångrade när vi kom i mål....ingen minsta liten bit av min stackars arma kropp ville hoppa ner i det 15 gradiga vattnet efter 6,5 tim swimrun....Och jag slapp. För denna gången🙏🏼Sommar 2020 ska det hoppas. Och då är det för att jag lovat🙈🤪🤷🏼‍

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page