top of page

Race Report Ötillö Utö september 2019

Jag åkte till Sthlm i Onsdags och höll tillsammans med @arkswimrun@isabellahedberg en swimrunträning som @addnature styrt upp riktigt bra för alla som ville komma o testa lite innan helgens utmaningar! Både personer som skulle köra final15 kom samt några som skulle köra Ötillö. Kul med grym uppslutning och asbra arrangemang av @addnature med fika och snitslad bana! 🤜🏼💥🤛🏻

På torsdagen förberedde vi (ARK) det sista inför Ötillö på Utö samt Djurönäset. Dennis gjorde ett sjukt bra jobb att få ihop allting. På fredagsmorgonen hämtade jag Dennis och vi drog till Utö för att styra upp inför Final15 som kördes på lördagen. Sen var det fullt ös medvetslös. Hann inte med lunch. Mycket frågor om dräkter, dolmar, byggnation av dolmar och svinball att träffa massor av swimrunners!! Sen blev det kvällen. Sprang en lugn uppfriskande morgonrunda med @enstedt och vi tog ett magiskt morgondopp! Sen till boxen för att styra upp dagens häng! Välkomnade alla swimrunners som skulle köra Final15 o sen drog vi ut på båten för att kolla på racet. @SWIMRUN_WORLD 🤩🤩🤩🤩ledde med massor och var sjukt inspirerande att se hur han forcerade fram i vattnet! Coolt! Sen drog vi till Utö för att vara där när lagen kom i mål. Jobbade vidare i boxen….missade lunch men fick ett gäng @nocco och sen sprang jag iväg på intervju med Addnature.


Tillbaka till boxen och vid 17 tiden drog Bella och jag oss undan för att teama ihop oss lite. Vi skulle egentligen simma en liten tur, men det slutade med att vi enbart övade på dirty dancing lyftet och bara flamsade och tramsade😂😂😂Båda kände sig ur form – Kan vi ens springa? Vilka tror vi att vi är?🐌🐌 Vi simmade förbi @finercrossbredthug o @dennisblomberg …..tydligen inte rimligt att simma i hamnen?! Men i alla fall middag med mycket skratt och sen läggdags tidigt!

Vi kom iväg med en båt till Djurönäset på söndag morgon, hann inte tänka lopp något alls utan vi hjälpte till att styra upp ARK-tältet med paddlar till alla som deltog i Ötillö WC och sen vips skulle vi iväg och filmas av Addnature. Fan. Glömt min VIGG på Utö!!! SATAN HELVETE. Joakim och Christofer agerade räddare i nöden och trollade viggen till Djurönäset! Shit, stort tack!!!! Nu skulle vi tillslut filmas. Vi är inte kul att filma. Vi är som två små barn… pratar i munnen på varandra. Skrattar. Tramsar. Stackars @jonphen och Markus… Vi simmade och sprang… och klappade händerna! Sen 14:00 kom alla swimrunners och vi fick springa i våra våta våtdräkter till tältet för att hjälpa till att dela ut paddlarna. Så himla skoj att träffa alla jag följer på instagram och träffa gamla stjärnor samt nya!! Träffade även min man här då han och @the_african_man skulle köra…💪🏼💪🏼 Det var nästan enda tillfället vi hann prata med varandra för allt gick i ett!! Hemma hade kidsen åkt på kräksjukan så nu satt mina föräldrar med den paniken… Sånt jädra megatack till det!!! Till att ni finns där på några sekunder. För att ni ställer upp ASAP in i kräksjukepäcklet. 🤢 Tacksamma för evigt. Träffade även @maratonterese och @holgerssonj som hoppade in som ett ARKsoulslag i sista minut!! Fantastiskt kul med nya team och häftigt att våga köra ett sånt här långt lopp med någon man aldrig träffat innan! Respekt🤜🏼🤛🏻 Inte nog med att man är nervös över att utföra själva loppet. Känner man inte varandra har man ju NOLL aning om förväntningar på något… Älskar dessa galna och öppna människor i swimrunvärlden! 😊 Vackert!

Efter det så tryckte vi i oss en macka vid 15:30….sen filmades vi igen….och 17:00 satt vi nyduschade och lyssnade på racebriefingen. Under dagen var det många som frågade vilken dräkt vi tänkte köra och jag hade bestämt att bestämma mig kvällen innan. Det var alltså nu😳 Jag tror att vilken dräkt som helst hade funkat… olika problem att överkomma bara. I VIGG visste jag att två sim skulle bli kalla och i Ornö visste jag att ett löp skulle bli varmt… Jag valde Ornö. Jag kände mig lugn. Var dock hungrig. Hade ont i huvudet. Ville gå och lägga mig. Noll pepp. Vi drog oss undan. Hällde allt på golvet. Skrev distanser på paddlarna och sen äntligen lägga sig o sova. Men… vad händer då? Jo. Jag kan inte somna. Ligger vaken. Kändes sjukt märkligt för jag var inte ens nervös. 03:40 hade vi ställt klockan på… tiden flög fram o vips så hör jag hur Bella går upp och tittar på klockan... hoppas den ska visa 01 någonting så jag kan få somna om… Men nej. 03:37… Fukk. Är det nu det händer alltså? Ötillö. Mitt A race. Bellas A race. Inte nervös ännu. Vi går o tar frukost. Som tydligen ett gäng andra också skulle göra 😃 Vi käkade på rummet. Ville hålla oss borta från massnervositeten så mycket som möjligt….

Nu kanske ni undrar vad Bella och jag hade för mål, vad vi hade för tankar innan ett VM där vi ändå på något sätt hade förstått att pallplats kunde vara fullt möjligt? Jo. Varken jag eller Bella funkar med för mycket press. Så. Vi har medvetet inte pratat om det alls. Vi har medvetet pratat om att vår plan är att göra vårt bästa. Starta långsamt och sedan öka… precis som vi brukar. Vi är nu ganska trygga med vår plan. Vi kompletterar varandra. Det vet vi vid det här laget.


Jonathan kommer och filmar lite när vi förbereder oss, sen går han med oss ner till färjan… vi följer stigen med marschaller… Träffar på finaste @martenwestlund och @iamsoulbone och skrattar en stund med dem. Trillar in på färjan som styr mot Sandhamn. Bella fixar flätor och det är väl kanske nu jag börjar bli lite nervös. Fick inte till något toalettbesök innan. Fasen också. Vill inte vara en av dem som måste stanna mitt i racet… kass. Men... men. Nu blev det så. Bara att köra.


Allvarlig stämning vid startområdet. Nervositeten gick nästan att ta på. Jag vill springa. Nu. Vill inte stå stilla. Blääää. Många damlag står i en klump i mitten. Alla taggade på att komma iväg. @miarohman intervjuar oss, så imponerad av hur duktig hon är! Och ser även @swimrun_world!! Kommer bli så grymt med ett sånt proffs som speaker! Kul!!! JAG VILL INLEDA MED ATT förklara att det är NOLL ordning på mina minnesbilder så antagligen är ordningen på dem HELT ÅT HELVETE hullerombuller….tror jag. Jag har noll koll på vilka sim som är vad, eller vilken ö som heter vad och när vi var där…anledningen till detta förstår ni när ni läser…..


Tillslut är det dags💥💥💥Vi springer iväg! Jag ÄLSKAR att det är en bil framför som åker och sätter pacen!!🐌🐌 Hahahah NOLL HETS!!! THANK YOU!!!! Vi kommer ner till havet. Som jag har längtat. Minns förra årets sim. Var magiskt. Helt ensamma susade jag och Emma fram i mitten av två led. Nu var det en helt annan story. Det blev lite likt en triathlon start. Mycket paddlar i huvudet. Mycket buff och knuff. Försökte simma rakt men gick åt helvete när zickzacksimmarna kom ivägen. Inget flow överhuvudtaget. Bella och jag funkade bra men krigigt var det. Det var också rätt kallt. Alltså… jag var inte kall men jag tänkte på Bella som körde VIGG att jag fick bannemej simma på här för det här kunde bli tråkig stämning när vi kom upp annars. Vet inte om jag är nöjd. Det kändes inte bra men Bella sa att vi simmade om massor… så det kändes bättre då! 🖤🖤🦇🦇 Vi kom upp och hör den svarta ribbåten vissla på oss. Yes!!! Vårat team!!! Minns förra året när vi kom upp!! Hur lättad jag var att vi klarade det. Men nu visste jag också hur magiskt det skulle bli de här två öarna som kom - hade längtat efter dem också. Med bara massa hala stenar som är lite av Bellas och min specialité 👌🏼🤩


TOKTAGGAD på att få dansa iväg spände jag linan så mycket att vi tillslut kopplade loss oss från varandra. Det gillar jag inte. Vill vara med min B. Men ok… det här var kanske lite farligt. Jag for iväg över stenarna! Älskar det!! Yiiihhhaaaa!!! Bella kände sig yr. Vi fick tagga ner. Visste att det var en kort löpning men gillar att ha koll på exakta distanser och skall titta på min paddel….OCH UPPTÄCKER ATT DISTANSERNA FÖRSVUNNIT. Toppen. Jag ropar till Bella. Vad har vi nu? Men hon ser inte heller. Jag vet att det är viktigt för mig. Men jag bestämmer mig för att jag inte kan låta detta påverka mig något. Vi får bara rulla det här loppet på volley. Fråga alla vi springer med osv. Men djupt inne i mig känns det jävligt pissigt. Jävla skit faan. Tittar ner på klockan och tänker att jag har i alla fall klockan…med starttid och distanser! Ser då att jag glömt att starta klockan. Såklart jag har. Döda mig här och nu. Rumpnisse. Men jag startar klockan. Jag vet ju att vi startade klockan 06:00… phew. Vi hoppar i andra simningen och busvisslandet och hejandet från vårat Addnaturegäng - bästa hejarklacken EVER hördes och gav energi och tagg! Här kan man inte simma sloppy inte, stora fina armar all the way! Jag vill ju inte att @simcoachen kontaktar mig efteråt och säger att jag simmade värdelöst om hon får syn på någon filmsnutt. Nä här var det skärpning. Bella och jag har kört rejs där vi känner att vårat samspel under simmet är magiskt men också haft stunder där vi känner att det inte är bra. Det här simmet var ett där det kändes som att allt inte satt. Vi kände det båda två, och pratade med varandra om det och efter det så satt alla simmen hur bra som helst!! Sjukt bra och viktigt med kommunikation! Att ligga bakom på det viset Bella gör är svinsvårt - hon simmar ju sjukt brett med armarna för att drafta så mkt som möjligt... hur linan ligger, hur mina fötter är, om paddlarna sitter kvar osv… allt får hon hantera… Jag bara vevar på!! Helt ovetandes om hur många fläskläppar, glasögonsparkar eller käftsmällar hon får. Alltid lika intressant efter ett långt sim att komma upp och dela med sig om vad som hände under simningen egentligen… Hahahaha!! 😂😂


Vi kom upp för att köra en ganska lång löpning (noll koll på distans men såg att andra lag tog av mössan så… vi apade efter!) Jag var sjukt pigg i benen och satte pacen! Älskar den här delen! Trailen är fin och vi är så orädda att det nästan är läskigt!💪🏼💪🏼❤️❤️ Linan är på igen och vi är starka! Men. Vi tar det cool. Vi vet planen. Lugnt och fint. Allt går i ett här och jag har noll koll på vilken ö som är vilken eller vilken distans som är vad. Ser en megasnigel. Har sett en sen en annan gång i Stockholm hinner jag tänka..😅😅


Det känns bara bra den här biten! Sjukt bra. Bella har lite problem med magen. Men vi rullar på. Vi kommer till Runmarö… och efter halva biten blir jag lite deppig. Vill inte köra. Har ont i magen. Vi har kört i ca 2 tim. Kan vi bryta? Om jag kastar mig hårt in i ett träd? ”Oj jag snubblade!” Nä, oschysst mot B… Men ändå… kanske bara stuka foten lite grann?... Nä jag vet!! Fejka svimning?! Nä…igen…Bella…hon måste få köra hela. Bella förstår att jag är låg och går fram, tar taktpinnen och drar upp på tempot. Jag tänker att jag säger inget. Om mina tankar. Men. De var så sjukt starka att jag var tvungen. ”Bella….bara så du vet….så hade jag brytatankar precis!”…”ojdå” säger hon och sen var det bra med det. Hahahahhahaa älskar det. Båda vet att det betydde noll. Var noll chans i världen att vi skulle bryta. Men viktigt ändå. För mig att säga det. Vi rullade vi vidare. Helt plötsligt stoppar Bella. Jag kan inte springa. Jag har magknip. Vi gick lite. Sen sprang vi igen. Bella ger mig hennes grejer… springer in bakom några träd och skuttar fram superglad och taggad!!! Jag däremot har nu ont i magen istället🧟‍♀️🧟‍♀️… men kommer ALDRIG kunna lösa det så jävla bra som B. Så jag väljer en annan taktik. Bita ihop. Ignorera. Strutsa. Har ont ett tag sen försvann det helt o hållet.


Kommer till @NOCCO s feta energistation!!! 🥳🥳🥳 Får så mycket skrik att vi kör vågen med hela gänget som står där!!! Dennis berättar om läget och placering… Jag hör vad han säger… men vet att vi tar det cool. Vi ligger fyra. Vi är lugna. Vi vet vår plan🦹🏼‍♀️🦹🏼‍♀️


Träffade på @davidpyring och @jhedbys i skogen – hur långt springer vi nu? Frågade vi. David förklarade. Tack för det David! Sen sprang vi vidare. Träffade på @helenadalivin och Anders. Frågade även dem vad vi hade framför oss. Tack för hjälpen!! Ett av simmen här i början var jävligt strömt. Jag såg laget innan tabba sig rejält. Sa till Bella att jag kommer sikta till höger som bara fasen… så hon inte trodde jag var snurrig och helt fel ute… hon tittade på mig och bah ”ehhh do your thing girl” 🦇🖤 och det gjorde jag. Blev så glad när vi gled upp på stranden precis på flaggstolpen att jag skrek ut ”FYYYYY FAAAAAAAAAN VAD VI NAAAAAAILAAAADE DET HÄR SIMMET!!!!!!!!!!!!” Sen samlade jag mig. Boosten. Det kalla vattnet fick mig att komma ur min låghet och nu var jag tagg igen! Satte farten och vi körde!!!


Vi simmar och springer om vartannat! Det är tydligen så den här tävlingen är upplagd…..hahaha😂😂😅😅 Det är så fint!! Solen, skogen, stigen, vattnet, blåbären och Bella och jag……och kamerateamet!!!! 🥳🥳🥳🥳 ÖVERALLT. Bakom trädet, under busken, bakom krönet, bakom oss, framför oss och väldigt ofta OVANFÖR oss! Drönaren kom när man minst anade det. Vi hade pratat om tidigare att köra ryggsim när vi hörde drönaren när vi simmade men… simmen var faktiskt jävligt tuffa. Så….jag hade mer fokus på att komma fram än att bjuda på mig själv!! Hahaha! Det är så härligt att se de glada koncentrerade minerna på Jonathan, Marcus och Bob! Ville hejar och spelar låtar från vår topplista! Klabbe och Stefan är så jävla superhappy när de ser oss så man nästan tror att vi är deras hejarklack och inte tvärtom!!!Hahahhahhahhahha!!!


Magiskt att få såååå mycket hejarop längsmed hela banan!! ❤️❤️❤️ Så nästa år har jag och Bella bestämt att vi får hyra in ett kamerateam! Eller kanske en hel hejarklack!!!! 👌🏼👌🏼 Som MÅSTE följa oss hela vägen!!!! Hahahaha!!! Vi har också @joakimturesson som en trogen hejarklacksguru som har skickat oss sjukt bra filmer!!!! Vissa skäms jag mer för än andra.

När vi kommer till 1000-simmet tittar jag till andra sidan… ser flaggan… ser andra lag… och tänker… va faan simmar de ngnstans…??😳😳 Missar jag ngt??? Men vi hoppar i och jag simmar mot bojen… sen ser jag flaggan till vänster… och simmare LÅNGT till höger… och där är en båt med en flagga också… hmmm… ska jag tro på min grej o simma till flaggan? Eller ska jag tro simmarna åt höger har någon bra grej på g och att man ska till båten med flaggan?! Jag valde att tro på de andra🙈🙈 Simmade efter de andra. Och när vi närmar oss så ser jag ju att de är helt åt helvete fel. Att vi visst skulle till flaggan. Blev sjukt besviken på mig själv. Jag vet att jag alltid ska lita på mig själv. Faan. Men vi kom fram tillslut. En riktig blunder. Många extra jävla metrar och minuter. Sprang vidare.


Sen rullade på igen, korta löp och korta sim… allt hullerombuller… försökta ignorera min ”jag-måste-veta-distansen” mani… men jag ska erkänna att det var tufft… tittade på paddeln varje uppgång… inget där. Piss. Kollade vilket lag som var framför. Glatt lag? Frågade… Surt lag? Frågade inte. Vi kom tillslut till 8km löp… fast det fattade vi inte förrens vi var halvvägs... hahaha!

Vi springer om ett damlag och de simmar om oss… och vi springer om… Det är så jävla skönt… att vi har en uttalad plan. Lugnt och fint och på Ornö så börjar racet. Blir noll stressad av att vi ligger nära dem och hejar på dem och de på oss! Bra stämning på banan är alltid kul! Vi trillar hit och dit. Orädda och hetsiga leder till inte så lite skrapsår och blåmärken över hela kroppen efter ett sånt här race!! Hahahhaa!


Vi kommer till Nämndö det är tungt för mig igen… jag behöver KYLA men vi trollar på kilometrarna och ser att vi springer i 4:45 tempo ibland...😅😅 Bella tar över taktpinnen när vi kommer ut på platten och är stark här! Drar och peppar! Känns sjukt ovärt att springa ner och sen upp samma väg… eftersom vi inte tar något på energistationen… att göra den pissiga vändan ner för INGET… MEN! Då hör vi vår hejarklack!!! Kamerteamet ADDNATURE är taggade!!!! Dennis och Christoffer skriker glada tillrop!!! Och @yorunningclub hejade på oss längs med vägen också!! Blev så glad för era hejarop lite här o där!!! Och vilket pepp!!!!!!! Evigt tacksam och hoppas kunna heja fram er någongång också!!!


Vi gör en EPISK genomrusning på 4:20 - 4:45-tempo genom energistationen och uppför backen!!! Bella tjuter och hejar men jag är trött! Bella drar tills vi kommer till simmet tror jag… och kylan från vattnet är så jädra gott!!!!! Behövde det som bara den!!! Efter simmet så är jag tillbaka i matchen igen. Jag känner mig stark. Smaskar dit alla simmen och känner att vi har det… vi skuttar förbi många lag på de hala klipporna, jag sätter tempot och vi jobbar som det sjukt grymma team vi är! Vi är ju såååå bra där! Joakim skickade en film som visade PRECIS hur vi har det Bella och jag! Den visade allt. Klumpigheten. Att vi hjälper varandra. Glädjen. Hetsen. Och sången. Jag har sett den flera gånger!! Det sjuka är att jag minns ju att det hände… men ändå inte! Jag kommer inte ihåg att kamera teamet var där… men de var dem! Jag kommer inte ihåg att Joakim var där… men bevisligen var han det. Det sjuka är att jag inte ens minns att de andra lagen var där. De tre lagen vi skuttade förbi. Hahhhahahaha som att jag va i någon slags trans… För helt ärligt… vem sjunger ”Sean den störste banan” som är hyfsat vettig i huvudet när man är 36 år och ens barn inte längre lyssnar på sådan musik?? Jag blir inte klok på mig själv. När jag såg klippet kommer jag ihåg att @victoringgarde satt ngnstans på klipporna och spelar ”WHO RUN THE WORLD GIRLS” Och jag kommer ihåg att jag fick lyckorus när jag hörde den!


Här och där möter vi även @otillorace-mediasnubbar @annerstal @rasmuslodenius @otto_norin @pierremangezphotography och älskar att vi nu känner hela bunten så det är som att träffa polarna all over the place!! Så jädra härligt gäng!!!! Även Lauritz och Dominik hejade på oss!!!!


Vi kommer till det beryktade ”Grissimmet” som jag förra året rykte på axlarna över, där Emma och jag delade på ett plattvattensim… Då kändes det så inbjudande. Men nu var det en helt annan känsla 😴😴😵😵☠️☠️ Jag var trött. Inte trött i axlarna. Bara trött. Och när jag stod där och såg till andra sidan tänkte jag… men är vi dumma i huvudet? Ska vi kanske bara skita i det? Är det verkligen vettigt? Tittar ut och ser kamerateamet i sin båt… Tänker att det är skönt att de är där❤️🙏🏼 Havet var stökigt. Jag har absolut simmat stökigare men inte såhär sliten. Sa till Bella att om jag lägger mig vid sidan så kör om så får du dra lite… Absolut säger hon! Men jag ser på henne att hon vet att jag kommer lösa det här. Det gör mig lugn😊🤜🏻🤛🏻 Och så kör vi. Hejarklacken på båten visslar och klappar händerna! Och jag känner mig tokstark helt plötsligt. Har noll tanke på att jag är sliten eller att jag vill lägga mig bakom. Jag är så taggad på att sätta det här simmet. Och vi har sällskap HELA VÄGEN av kamerateamet!!!! Blir glad varje gång jag andas och ser dem! Och jag simmar SPIKRAKT. Och jag TROR jag SWINGAR med båda armarna… vet att AK hade gett min siktningsteknik underkänt 🧐🧐 men tänkte också att hon kanske hade förstått med tanke på vågorna… att jag måste lyfta upp hela bröstet för att se över vågorna… ja herregud… att jag ens orkar fundera i de banorna!!! Hahaha hon sätter spår den där coachen!! Mot slutet skriker jag VAAAA FAAAAAAAAN åtskilliga gånger över att det aldrig verkar ta slut… jag kommer lixom inte framåt. Jag tänkte på @magdalenablomqvist och @ehnbage som gjorde detta för första gången. Deras första aslånga swimrun. Vilka jävla hjältar!! Jag skänkte också en tack-tanke till mig själv som lägger mycket tid på att lära mig simma för det var många som simmade LÄNGE det här simmet… då blir man kall… Men hepp så var vi på andra sidan! Så jädra glad för det!!!!!! 🤩🤩🙌🏼🙌🏼❤️❤️🙏🏼🙏🏼


Benen börjar bli stelare och stelare efter varje sim och jag känner mig mer som en tant 👵🏼👵🏼som borde sitta på hospis istället för att hoppa omkring på de här hala klipporna!!! Men vi bara kör. Springer och simmar lite med @emilijamoller och Johan! Så jävla bäst och härligt att få slänga lite tjöt ihop med dem! ❤️ Det är kul! Vi har kul!!! Trail och vackert skog!! Kände att det kändes lite ledsamt att inte @swimrun4fun Josefin skulle vara på Energistationen innan Ornö. Det hade jag behövt. Vi kom dit… Tog en kexchocklad. Sprang igenom en sjöbod – och vilka sitter där!?!?!? Jo, kamerateamet!!! Och spelar musik och tjoar på oss!!!! JAG DÖR AV SKRATT!!!!!!!!!! Vi simmar över… njuter av det kalla vattnet. För jag vet vilken skit vi ska igenom nu. @aifos_k tar emot oss på andra sidan! Jag cabbar ner direkt. Solen har kommit fram. It’s getting hot in here rullar i mitt huvud! Vi springer på. Bella tar taktpinnen och den jävla MASKINEN skriker till mig ”Du ska faan få skjuts hela Ornö” Jag garvar! Klart som faan!!!! Jag ser hur hon borrar ner sig. Jag är trött. Första biten går bra – 4km trail… men så fort mina ben ser grusvägarna så är det som att hela min själ och livsglädje DÖR. Jag vill inte springa där. Men vi springer om lag hela tiden. Några få snabba herrlag kanske tog oss? Men vette faan om vi inte tog dem sista sträckan på Utö. Vi är jävligt själva. Jag frågar Bella om det var idag rejset var eller om vi tagit fel dag? Fel ö? Eller om vi drömmer?! Hahahaa!! Bella är stark på grusvägarna. Jag brölar. När vi kör trail är Bella med på brölet. Vi garvar. Va faan va det låter. Bella säger ”Helen!!! Jag har kommit på vad vi kan göra!! Vi skulle kunna dubba till någon tysk porrfilm!!!” Jag asgarvar!!! För det låter faan inte vackert. Jag tycker synd om lagen vi springer om… eller med… Försöker förklara för dem vi passerar som jag känner… att jag inte föder barn utan bara ger ALLT….😅😅😅 och är det utländska lag så är jag för trött för att översätta ”Jag brölar för att få kraft - ni behöver inte vara oroliga för mitt tillstånd”…när vi springer förbi säger jag bara ”sorry for all the sound”… Phew…Hon kör! Jag peppar och håller koll på farten lite grann. Som ni vet gillar vi att kötta och pressa oss. Jag ville ha lite koll så vi inte la oss i alldeles för hög fart. Vi skulle ju ändå springa ett tag.


Applåderar hennes fart!!! Och jag rullar med. Ibland behöver hon – som hon säger ”Jag måste göra en omstart” och då går jag fram och lägger mig och drar… håller tempot… Blir impad av oss! ❤️💪🏼 Då håller vi på och rullar fukkin Ornö i 5-tempo!!!! Vi ÄR galna!!! När jag inte orkar dra är Bella omstartad som faan och kör på igen! Asså. Den synen. De där jävla starka benen som trippar fram i en magisk rytmisk shehulkspump!!!! 💪🏼💪🏼 Hon är så stark. Jag säger det. Jag blir tröttare. Bella också. En gång säger hon till mig att hon behöver omstart och att jag ska dra…. men sen ligger hon kvar och hetsar vilket slutar med att vi ligger i 4:50-tempo OCH HETSAR varandra att öka farten!!!! Hahahhaha!!!! Vi väljer att gå i uppförsbackarna. Nu är jag så trött att jag till och med blir irriterad och otrevlig. Snäser åt min bästa B. Stör mig på att hon går långsamt i backarna när vi kan gå fort. Hör att jag är otrevlig men har NOLL energi att bete mig. Vet att B kommer förlåta mig. Hon är sån. Kärleksfull och omtänksam❤️🙏🏼


Kamerateamet hetsar oss på flera ställen!!! Älskar det!!! Just nu när jag är sååå trött är det just vad jag behöver!!! Underbart att se att Bella får lika mycket energi som jag av all publik!! Till och med ännu mer!!!! Det är jag som får lugna henne. Vi går ifrån rulltempo på 5:00-5:20 till 4:30-4:40-tempo när vi möter hejarklackar!! JAG får bromsa Bella!!! Magiskt att få gratis energi men de sliter att trycka på!! Och backarna sliter något djävulskt☠️


Bella behöver ”omstart” några gånger och lägger sig bakom mig Då ger jag det jag kan och håller tempot sen när hon är GAME så kör hon! Magiskt team arbete! 🖤🦇 Vi springer om ett gäng lag, men Bella, har du tänkt på det? Vi sprang om lag på Ornö! Ganska många?! Det är ju sjukt mäktigt. När blev vi så bra på att springa på platt?! Du får mest cred för Ornö-mäktet!!! 🙌🏼🙌🏼🙌🏼 Vi har förövrigt den mest perfekta energiplanen EVER. Påminner varandra. Och Bella har läst på. @umarasports tipsar om minttabletter om man blir för varm… så trolleritrollera så trollar B fram halstabletter. Och det funkar. Min hud blir kall. Eller det känns så. Sjukt. Tack Simon och Tommy!


När vi kommer till slutet på Ornö träffar vi på Emilia och Johan igen… Tänker en tanke om att de ser så fina 😍 ut när de springer där ihop…undrar vad de diskuterar 19km på Ornö… Vi kom ikapp dem. Tänker att det är synd att mitt bröl ska störa deras fina stund tillsammans. På slutet tappade vi farten något… jag hade ont... lixom lite här o där… bet ihop….sa till B att jag hade ont i knät och höften…”Jag har också ont” sa hon…Ey! Fick noll förståelse för det lixom!! Hahahahha, hon har rätt. Alla har ont den här delen. Det är nu det gäller. Vilka pallar det och vilka gör det inte. Tillslut fick Emilia och Johan nog av mitt bröl och fick fnatt och imponerar något fruktansvärt på de så kallade ”rövöarna” som jag sprang med @jonascolting förra året och han berättade att de var så de kallades. Och mycket annat kul! Saknade tjötet! Eftersom Emilia och Johan fick raketer på fötterna så blev B och jag ensamma i denna sista del på banan…..TRODDE VI!!!!


För vilket jädra gäng står där i båten i blåsten och vevar och vinkar och visslar och tjoar!!!?!?!??!? Älskar dem i denna stund. Så jävla bra. Så jävla bra. Jag hör Jonas röst ” Akta er för dessa små korta sim är sjuka, så jävla hård ström!” Yes. Jag har sten koll på det. Säger till B. Håll i hatten nu och smiska på som satan. Simmet är kort… typ 20m men vi FLYGER med strömmen åt sidan….Jag vevar utav bara helvete. Vi kommer över på andra sidan och jag ser att Bella är chockad. ”Va faan va det?!” säger B… ”Aldrig varit med om något så strömt tidigare!!!” Vi springer över ön, kort löpning, kort simning och kort löpning… Kamerateamet är med varje gång vi hoppar i och varje gång vi kravlar upp! Nu var det dags för sista simmet. Jag var trött i axlarna. Eller jag var framför allt TRÖTT. Så jag visste att det här simmet var sjuuuuukt strömt… Så jag sa till B att vi skulle hoppa i på ena udden för då kunde strömmen lixom skjutsa oss till flaggan även om vi simmade rakt över… MEN HERREGUD. Strömmen var överdjävlig. Den slet med oss så inihelvete!!! Vi flög förbi flaggan och hade långt kvar till land. Jag såg att udden tog slut om några meter… paniken… såg att det blev en DJUP BUKT efter udden så missade vi den så skulle vi nog inte ens komma i mål. Panik.😳😳 Djupt andetag. Sen vevade jag på som en speedad väderkvarn. Tittade inte upp. Andades inte. Vevade utav bara faan. ALDRIG att jag skulle ge upp nu. Börjar se botten framför mig. Sträcker mig mot en vass sten som satt fast i klippan och tar ett stadigt grepp om den. Drar in mig mot udden. Tittar åt vänster. Ser att udden tog slut PRECIS där vi är. Flaggan är till höger om oss. Fy helvete. Fy helvete alltså. Frågar Bella om hon fattade hur jävla nära det var att vi blev helt fukked. Hon säger att hon litade på mig. Ja, shit pommes frites. Jävla tur.


3 km kvar av ”måndagsfesten” 🖤🦇🥳 som vi kallade det innan… Just då kändes det som ”måndagsdöden” 😵Hahahaha!!! Bella har krafter kvar… hon är bäst. Trött som faan och vill bara att skiten skall ta slut men dunkar på ett bra tempo ändå! Vi skrattar. Va faan tar det aldrig slut. Jag räknar ner. 2,8km… 2,3km… 2km…1,7km… 1,2km minus backen som är 600 så då är det bara 600m kvar nu… Jag sa förlåt för mitt snäs till B. B skrattade och sa ” Ja fyfaan va sur du va” Ja…det var inte kul! Nej det var faan inte kul!


Sen hörde vi jublet. Adriels magiska röst. Vi såg Ville, Bob, Jonathan, Markus och Klabbe! Markus satt baklänges på en moppe som Ville körde. Bob sprang omkring med den skönt pälsiga mikrofonen och Jonathan med en kamera… Vi var trötta. De följde oss upp hela backen!! Vi hade bestämt målgest efter mycket om-och-men-snack på Ornö. Men först skulle vi upp för backen. Jag orkade inte springa hela… Och visste att damlaget efter oss inte var så nära… så vi kunde kosta på oss det. Vi hörde hejandet!!! @myhrborgs stod och filmade och skrek i backen! Tack! Och vi red in över mållinjen där vi landade i något slags föda barn hög… sjukt ograciöst och högljutt precis som vi är!! Dennis, Christofer, Lemmel, kamerateamet kramade och grattade oss!! Fick, precis som förra året, göra en intervju när jag kom i mål som jag även denna gången vägrar titta på!!!!! Eller framförallt lyssna på. Men… shit. Vi kom in som tredje damlag… men… det som vi också är otroligt stolta över är tiden på 9:32:37… Har vi en framtida tatueringside här Ville eller?! Alla tider från ötillö… en evighetstabell över ryggen!?


Jag har aldrig varit så glad över en tredje plats!!!!!!! Att vi är fem minuter efter @susiemoonan och @anna.hellstrom1 känns ju helt overkligt!!!! Sådana starka atleter och galet bra simmare!!!!! 💪🏼💪🏼 Det hade jag aldrig vågat tro. @fannyfromswe och Desirée är i en helt annan liga🤩🤩 och är helt megaimponerad över hur de måste rulla det här racet och kullerbyttar in nästan 30 minuter före oss!!!!!!!! Mäktigt!!! @simon_borjeson och @thelillcharlotte som vann mix gör det så fint!!!! Med sån glädje och härlig attityd - ja bara helt RENT på något sätt!!! Älskart! @georgebjalkemo och Pontus vann på herrsidan – och jag förstår att de hade tillsammans med de andra toppherrlagen en spännande dag med mycket taktik och hets! Jag hade velat vara en liten fluga och få uppleva loppet på det sättet som de gör det. Sjukt snyggt att vinna under sådan press o hets! Min man och Alex hade en riktigt bra dag och kom in på 8:51:XX och kom på en 11e placering! Sjukt starkt jobbat! Jag har så mycket tankar och känslor till massor av lagen som deltog. Men jag kan inte få plats med allt här. Alla som var där har förgyllt den här upplevelsen! Ingen tvekan på att det här skall göras igen. Det är ett magiskt äventyr där man får äran att gräva ner sig så in i helvete för att sedan lyftas och bli en fukkin superhero i 600m när man fattar att man fixade det!!!!!!


Tack till hejarklackarna på vägen som jag inte fick in i minnesblickarna riktigt!!! Såsom @helene.ostet @camilla.herlin @nocco @doktorsterner Tack också till alla fina ord på insta!!!!!! Tack till mina sponsorer som stöttat mig mer än vad jag kanske förtjänar!!!!! @arkswimrun för ALLT. Förtroendet. Chansen. Garven. Kärlek till er my friends! @simcoachen inte bara för att du gör mig bättre utan för att du tror mer på mig än vad jag själv gör! Plus att du är så omtänksam jävla fin människa. Puss! @napraidrott Ja Magnus. TACK SOM FAAN. Utan dig vill jag inte ens veta vart jag hade legat och lipat av depp någonstans nu!! Är helt övertygad att ditt arbete med mig har hållit mig SKADEFRI hela jävla säsongen!!! KRAM!! @umarasports Vägrar äta något annat. Ni är mina gurus. Och jag vill ha en T-shirt med trycket ”UMARA BYGGDE DENNA KROPP” vill inte ens tänka på hur mycket jädra gels jag har ätit det här året. Hahahaha!!! @maddewolf För att du sätter lite lagom press!!! Utan din hjälp hade mina stackars händer varit helt förstörda. Och naglarna vidirga. Älskar att åka till dig och snacka loss lite!! Tack finaste Madde för att du är du!!! @strumpish Ja, du Patrik! När ingen ville veta av mig var du ändå där!! ”Klart du ska ha strumpor tjejen!” Så fint av dig!!!


Målen för 2020 är så självklara. Och jag älskar det. Är lika taggad. Det kommer bli ett så kul år!!! Massor av häftiga saker!! Men först ska vi till Tyskland, Cannes och Malta!!!! Vilka ska med?!! #ARKswimrun#ARKsouls #ADDNATURE#ARKsoulsADDNATURE #keel#ornö #vigg #arkblade #kangaroo#Simcoachen#ingenvanligcrawlkurs


SIST MEN INTE MINST MY FUKKIN HERO!!!!!! Min B!!!! TACK. Vilken säsong vi haft!! Är sååååå glad att du utan tvekan ville hänga på mina galenskaper!!!!!!! Som för dig är lika naturliga som för mig #twins. Fy faan vad bra vi är älskade du❤️❤️❤️❤️💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼


THE END!!!!!😅😅😅😅 För i helvete. Får man pluspoäng för långa RR??!! Eller minus poäng???!!😂😂😂

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page